Ingeborg Oktober

Nordnorsk visemagi på Eger & Co.

INGEBORG OKTOBER fremfører nordnorsk visesang i både folk, rock og akustisk, minimalistisk form. Sjangermessig har låtene blitt beskrevet som vakre, fengende melodier med tekster som utfordrer lytteren til å høre ekstra godt etter.

Atomic Soul så henne på Trondheim Calling og ble helt betatt av den vakre stemmen, og like etterpå kom jaggu nyheter om at hun var nominert til Spellemann også.

Hun slapp nemlig sitt andre album, Skjømmingsboka, 9. november 2018 til strålende kritikk og terningkast 5 i blant andre Dagsavisen, som beskrev albumet som «perfekt komponert» og Ingeborg som «en av de norske artistene som har størst potensial for å bli folkekjær».

Albumslippet ble etterfulgt av landsdekkende turné, og kritikeren Egon Holstad beskrev én av konsertene på følgende vis: «Hun holder da også publikummet (...) forrest på stolene, hele seansen gjennom. De oppmøtte er synlig fjetret, og det er peise stille både mens hun snakker og under låtene, kun avbrutt av ekstatisk applaus mellom numrene».


Om Ingeborg Oktober

Ingeborg Tiltvik (f. 1994) gjorde sin første konsert som Ingeborg Oktober i 2010, og har siden skrevet og sluppet to soloalbum, Hjerteræk (2014) og Skjømmingsboka (2018), en EP og en rekke singler. Hun har spilt på festivaler som Bylarm, Trondheim Calling, Trænafestivalen og Arctic Sounds (GL).

Parallellt med soloprosjektet har hun turnert nasjonalt og internasjonalt som frontfigur i det audio-visuelle bandet Likholmen med blant andre Stefan Sundström og Erling Ramskjell. Bandet ble etablert i 2015 og har gitt ut ett album, Lillelivet (2015) og en EP, Blindskär (2016). Bandet har spilt på festivaler som Arctic Sounds (GL), Out of Season (DK), Festspillene i Nordnorge og TIFF (Tromsø internasjonale filmfestival). I 2018 gjorde de det ærverdige bestillingsverket Northern Soul for Varangerfestivalen, og i 2019 er de aktuell med et nytt album.

Informasjon


lørdag 26. oktober 2019

  • Dørene åpner kl.: 17.30
  • Konsertstart kl.: 20.00
  • Matservering kl.: 17.30 - 19.30
  • Billett kr.: 200,-
  • Ledsagerbevis er gyldig, men vi må ha beskjed i forkant og gyldig bevis må medbringes.
  • Bestill bord

Mer fra hva skjer